Public Service Broadcasting

Lør 16 Nov
Blå, Oslo
Billett

Britiske Public Service Broadcasting annonserer turné denne høsten, og lørdag 16. november står de på scenen på Blå i Oslo. Allerede til sommeren slipper bandet ny musikk og det kommende albumet er ventet før de legger ut på veien – vi gleder oss!

Gjennom sin unike kombinasjon av musikk, tale og visuelle elementer leverer Public Service Broadcasting optimistisk post-rock som henter mesteparten av vokalen fra arkivmateriale og dokumentarer. I over 10 år har den London-baserte gruppas misjon vært “teaching the lessons of the past through the music of the future”. På debutalbumet «Inform – Educate – Entertain» fra 2013 brukte de blant annet klipp fra British Film Institute som lydportal til Battle Of Britain. To år senere videreutviklet de metoden på «The Race For Space», for å illustrere supermaktenes rivalisering og heltemot på vei mot månelandingen. Bandet tok det også et skritt videre da de i 2017 inkluderte gjestevokalister som James Dean Bradfield fra Manic Street Preachers på albumet «Every Valley».

Deres mest ambisiøse utgivelse hittil er likevel deres fjerde og nyeste studioalbum, «Bright Magic» fra 2021, som brakte lytteren til den kulturelle og politiske metropolen som er ‘Hauptstadt’ i Forbundsrepublikken Tyskland – nemlig Berlin. Albumet inneholdt singlene «People, Let’s Dance» med EERA og «Blue Heaven» med Andreya Casablanca, som ble A-listet på BBC Radio 6 Music, og det ble trukket frem som et av årets beste album på listene til magasinene MOJO og PROG. I fjor ga Public Service Broadcasting ut livealbumet «This New Noise», en remikset og remasteret innspilling av deres fantastiske BBC Proms-konsert i Royal Albert Hall i 2022. Det var en feiring av radioens kraft skrevet i forbindelse med 100-årsjubileet til BBC, hvor bandet slo seg sammen med BBC Symphony Orchestra under ledelse av Jules Buckley.

Nå er det bare å glede seg til ny musikk fra det innovative bandet, og sikre seg billett til denne intimkonserten før det er for sent!

CC: + avg.
Doors: 20:00
ID: 20 år